«

Oct
21

Juha Rintanen ja Formula Drift USA debyytti 2014

Hei kaikki nopeasta autourheilusta tykkäävät lajiin katsomatta!

Nimeni on Juha Rintanen ja olen yksi suomi-Driftingin pioneereista. Olen ollut mukana lajin parissa jo toistakymmentä vuotta kuljettajana, sekä olen myös ollut mukana lajia kehittämässä järjestäjien kanssa. Rakastan lajiamme sekä koko moottoriurheilua. Rakastan sitä kuinka näyttävää, erilaista, nopeaa ja tarkkaa työskentelyä auton hallinta vaatii. Vielä tänäkin päivänä Drifting aiheuttaa paljon keskustelua ja väheksyntää muissa autourheilupiireissä, mutta tästä huolimatta me harrastajat ei olla luovutettu. Päinvastoin tämä on saanut meidät yrittämään kovemmin tuoda lajille sen vaatimaa arvostusta!

Myönnettäköön että ensivaikutelma yleensä jää ihmisille lopulliseksi mielipiteeksi ja siksi Driftinginkin kannalta ensivaikutelma voi mennä pahasti pieleen. Sarjoja on maailmassa varmasti satoja. Autojen taso sekä kuljettajien taso vaihtelee aikalailla, mutta niinhän se on muissakin lajeissa. Tietämättömän on hankala valita juuri sitä oikeaa paikkaa, mutta kunhan sen ensimmäisen oikean kilpailun löytää, niin siihen vauhtiin, tunnelmaan ja koko kilvanajoon on erittäin helppo jäädä koukkuun.

Tehdäämpä pieni kuvitelmaleikki jolla ainakin omasta mielestäni on ollut helppo saada ihmiset ajattelemaan mistä lajissa on kyse.
Otetaan esimerkkinä vaikka Ahveniston moottorirata kaikkine nousuineen ja laskuineen. Auton valinta on vapaa kunhan se on siis takavetoinen. Kuinka monta kierrosta vaatisi että pystyisit ajamaan koko radan kyseisellä autolla hallitussa sivuluisussa luiston katkeamatta mutkien välillä mutkan vaihtuessa mutkasta toiseen?
Entäs jos lisätään haastetta ja sanotaan että joka mutkassa sekä radan kohdassa auton perä täytyy pitää maksimissaan 30cm etäisyydellä radan ulkolaidasta KOKO ajan, oli reuna sitten kanttarin reuna tai radan kaide?
Muista että renkaina autossasi ei ole ne 155 leveät 5 vuotta vanhat koppurat, vaan ihan kunnolliset 265 leveät nipin napin katulailliset semi sliksit miedoilla paineilla jolloin vaudit oikeasti nousee osassa rataa kovaksi.
Lopuksi lisätään soppaan vielä toinen auto yhtäaikaa radalle. Eikä ihan mihin vaan, vaan kuvittele pystyisitkö ajamaan radan vielä samallatavalla tarkasti radan reunaa, nyt vielä toista autoa seuraillen mahdollisimman lähellä. Sanotaan vaikka että alle metrin etäisyydellä? Ahveniston stadionin mutkaa kun lasketaan alas isossa luistossa on vauhti kuitenkin reilusti yli toistasataa. Siinä saa todella toivoa, että edelläajava auto ei tee suurta virhettä.

Pitkään harrastaneena meillä on ollut kyllä paljon vastoinkäymisiä, mutta paljon on saatu myös tulosta. Suomessa ollaan oltu sarjaykkösiä, NEZ mestaruus, lukuisia suuria ulkomaan kisavoittoja sekä suurimpana Drift Allstars Euroopan sarjan mestaruus vuosi sitten.

On toukokuu 2014 ja kilpailukausi on jo käynnissä, mutta me ei olla vielä oikeastaan päätetty mitä tänävuonna ajetaan koska sponsorikuviot eivät ole meneet toivotulla tavalla eteenpäin. Muutama yksittäinen kilpailu on käyty jo ajamassa mutta ei muuta. Kaverini ’maajussi-Mikon’ kanssa teemme lopulta päätöksen hakea amerikkaan Formula Drift lisenssiä kesken kauden, vaikka tiedämme että kerkeämme ajamaan vain 4 viimeistä sarjakilpailua. Lopulta saamme myöntävän vastauksen lisenssiin kansainvälisten saavutusten kautta ja tuleekin jo kiire pistää auto konttiin.

Drift-LOGO on lajin suurin ja arvostetuin sarja. Kilpailuja on seitsemän ympäri yhdysvaltoja ja sen kilpailuja voi seurata livenä netin kautta tai jälkeenpäin NBC Sports kanavalta. Lajin suosio amerikassa on edelleen valtavassa nousussa ja lähes joka kilpailussa onkin yli 20 000 katsojaa.

Päätimme, että tätä me olemme jo pitkään halunneet ja nyt sen vihdoin teemme, saimme me ne sponsorit tai emme. Pistetään itsemme likoon ja toteutetaan unelmamme! Parin viikon päästä ensikeskusteluista autoa lastattiinkin jo konttiin kotikaupungissamme Hämeenlinnassa.

Onneksi meillä on aiemmilta reissuilta paljon tuttuja kontakteja myös yhdysvalloissa. Niiden avulla saimme logistiikan sielläpäässä järjestymään kohtuullisesti vaikka välimatkat kilpailujen välillä ovatkin meidän mittakaavalla aivan järkyttävän pitkiä.

Alkoi suuri hyppy tuntemattomaan.

Euroopassa auton kilpailukohtainen alustasäätö on ollut varsin vieras käsite kun autoon on kerran hyvät säädöt löytynyt. Suurinosa radoista on suht samanlaisia, eikä isoja säätöjä kilpailuiden välillä tarvitse tehdä.
Suuri osa Formula D:n radoista taas ovat erittäin nopeita ja niissä on JYRKKIÄ kallistuksia Nascar radoista johtuen ja tämähän oli meille aivan uusi tuttavuus.

Euroopassa radat ovat yleisestiottaen varsin tasaisia. Toki niissä saattaa olla mäkiä suuntaan jos toiseen, mutta pitkät kallistetut mutkat vaativat auton säädöltä jotain aivan muuta. Esimerkkinä viimeisen Irwindalen kilpailun ensimmäinen mutka. Nopea alkukiihdytys noin 120kmh tunnissa ja nelivaihteisesta Nascar laatikosta suurin vaihde silmään ja auto poikittain vallin viereen. Moottorin kaikki 860 hevosvoimaa tulivat varmasti tarpeen takarenkaiden pyöriessä noin 260km/h pitkin kallistettua radan reunaa! Toki auton todellisesta nopeudesta voi ottaa noin satasen pois, kun muistetaan että takapyörät lyövät kuitenkin jonkunverran joutavaa.

texasmotor

Ei ole helppoa.

Amerikasta jäi loppupeleissä tänävuonna käteen vain se luu. Ensimmäisessä kilpailussa raju törmäys valliin. Toisessa kilpailussa radan suuri nopeus sekä kallistettu Nascar tyyppinen rata pisti pojjaat takaisin koulun penkille alustansäätöjä opettelemaan. Kolmas rata Texasissa oli eniten eurooppalaistyylinen ja siitä syystä parhaimmat kokemuksemme jäikin sieltä. Pistimme tämänvuoden Formula D mestarille semmoisen vastuksen, että niistä vedosta vielä jutellaan pitkään. Meillä oli säädöt sen verran kohdallaan, että nykyisen mestarinkaan vauhti ei sitä riittänyt vastaamaan ja hetken tilanne näyttikin jo lupaavalta. Loppupeleissä toisin kuitenkin kävi.

10694313_10204631144203511_2634683122204561207_o tuomio

Suurimmat kompastuskivemme tänävuonna olivat nimenomaan auton ratakohtaisten säätöjen löytäminen, sekä henkiset menestymispaineet. Drifting on siitä erikoinen laji moneen muuhun verrattuna, että huipputasolla ei tarvitse tehdä kuin se yksi pieni virhe kesken kilpailusuorituksen ja homma on paketissa. Oli todella haastavaa ajaa Amerikassa. Ympärillä ovat juuri ne ihmiset joita olet seurannut monen monta vuotta internetin välityksellä. Kyllähän meidät kuitenkin siellä tiedettiin, mutta silti olimme Suuressa maassa, uudessa paikassa ja uutena tiiminä. Viivalla ajatusten pitäminen kurissa oli hankalaa, varsinkin kun tiesin että meillä monella on tässä iso osa omaisuutta kiinni ja kaikki oli kiinni vain minusta..

20141010_113741 10655280_810363858986769_81476941893376653_o

Mutta ainakin me voidaan sanoa että ollaan ajettu!
Ensimmäinen suomalaistiimi Formula Drift sarjassa on jo saavutus sinänsä. Käykääpä koittamassa!

Myös amerikassa sarjan taso on noussut kyllä huimasti ja kilpailutilanteissa näkee aivan ilmiömäisiä pariajoja. Kyllä, tämä on se paikka johon kaikesta huolimatta tekee mieli mennä uudestaan! Tämä on se paikka, jossa me vielä näytämme Suomalaista osaamista!

DJI00136 CHEN8270

Olen tyytyväinen, sillä mielestäni todistimme kuitenkin itsellemme muutaman pointin:
Vaikka Driftingissä vauhti ei suoranaisesti ole voiton tae, se pieni nopeusetu saattaa helpottaa ajoa ja sekä auttaa pysymään vastustajan lähellä pariajotilanteessa.
Paljon meitä peloteltiin amerikan nopeista autoista ja että sen takia meillä tulisi olemaan hankalaa.
Silti vauhdillisesti olimme maailman kovatasoisimmassa sarjassa helposti kärjen tuntumassa, ellei jopa nopeimpia.

Ja sen että ne omat idolit, maailman parhaat, ne on ihan oikeasti hyvänä päivänä kaikki voitettavissa!

ajo LAR_6127

Kiitos kaikille jotka ovat seuranneet meidän koitoksia tänävuonna sosiaalisen median sekä Vastaheitto.comin kautta. Katsotaan mitä ensivuosi tuo tullessaan. Nyt olemme paljon viisaampia auton säätöjen kanssa, enkä usko että kovin moni sarjaa ajanut tulee meitä kovin paljoa ali-arvioimaan.

Kiitos myös tiimimme sponsoreille sekä yhteistyökumppaneille:
BCracingFi Finjector_logo_4 Forge_Logo siliconhoses achilles_malli aerokit
teollisuuspalvelutkp_print www.hevosvoima.com

Kiitos kaikille!
-Juha Rintanen #200

 

 10530672_797433453629885_5060322512939971777_n

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>